Filip vrea modificarea Legii cu privire la apărare

Filip vrea modificarea Legii cu privire la apărare

Premierul Pavel Filip a declarat că Guvernul este gata să-şi asume atribuţiile pentru a debloca participarea militarilor moldoveni la exerciţii în străinătate.

El a făcut acest lucru astăzi, în cadrul unui briefing de presă, după şedinţa conducerii Partidului Democrat.

El a amintit că săptămîna trecută preşedintele Igor Dodon a încercat să interzică participarea militarilor moldoveni la exerciţiul militar din Ucraina.

„Aceasta este deja a şasea tentativă de acest gen. Aşa ceva nu mai poate continua. Neparticiparea la exerciţii înseamnă slăbirea Armatei Naţionale. Eu nu pot înţelege logica acestor decizii, pentru că preşedintele ţării este şi comandant suprem", a spus Filip.

Potrivit lui, situaţia a fost discutată la şedinţa PDM.

„Este necesar să găsim soluţii pentru a nu-i pune în situaţii dificile pe militarii noştri, care nu fac nimic altceva decît să servească Republica Moldova. Colegii trebuie să găsească o formulare pentru introducerea modificărilor la Legea cu privire la apărare, astfel încît aceste decizii să fie luate de Guvern şi Parlament, aşa cum ar trebui să fie într-o ţară parlamentară. Guvernul este gata să-şi asume această atribuţie de îndată ce Parlamentul va întoarce amendamentele respective în lege", a spus premierul.

El a subliniat că este vorba de deblocarea participării contingentului militar la exerciţii în străinătate, şi nu de alte atribuţii ale comandantului suprem, prevăzute de Legea cu privire la apărarea naţională".

 


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu6 comentari

Вова 13 sep. 08:20

Филип! Ты как премьер, воорцжай, одевай, корми армию - это твои объязаности, А кому командовать армией, так чтобы не нарушить безопасность страны, Конституция РМ определила кому это делать!!!

ночничёк фитилёк 13 sep. 01:29

Засуетились тараканы..., вокруг кормушки...!!! КХЕ-КХЕ-КХЕ

Victor 13 sep. 00:53

Petru< Boris< Oleg, voi in armata ati fost? ori sinteti niste derbedei, care stiu sa hamaie? voi daca ati sti cei aceasta armata ati tace si ati sustine Comandantul suprem. Noi sintem o tara neutra si nu trebuie sa facem parte nici dintrun Bloc NATO sau altceva. Amerika si alte tari care fac parte din NATO ei nu trimit oamenii lor sa lupte, dar vor trimite militarii nostrii la moarte, deoarece ei vor cere rezultatele pregatirii militarilor nostri. Voi ca idioti adevarati nu stiti ce inseamna modernizarea armatei. Filipok no sa-si ia raspunderea daca cineva din acesti militari in timpul acestor aplicatii va pierde viata, cine va explica rudelor pierderea militarului? Voi? Filipok? Sau comandantul suprem? Imbecililor ce sinteti va ginditi numai la voi...

Petru 12 sep. 19:55

Îmi place ideea, să-i scoată lui Dodon atribuțiile în acest domeniu, ori armata din cauza lui pierde milioane pentru dezvoltare, trebuie să fii idiot ca să nu permiți armatei să se modernizeze și să se dezvolte, ce fel de comandat suprem e ăsta ?

Boris 12 sep. 19:24

Dodon este un trimis al Rusiei, deci orice actiune al lui este impotriva statului.

Oleg 12 sep. 19:18

Veterani au cerut asta, deoarce Dodon isi bate joc de fortele armate.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load