X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Filip despre problema Transnistreană: nu este un dosar simplu

11 sep. 2017,, 17:00   Politică
2665 0

Premierul Filip s-a întîlnit astăzi cu ministrul Afacerilor Externe şi Europene al Marelui Ducat de Luxemburg, Jean Asselborn, aflat în vizită de lucru la Chişinău.

Cei doi oficiali s-au pronunțat pentru continuitatea tradiţiei de prietenie şi sprijin politic dintre ţările noastre. Totodată, Filip l-a informat pe ministrul Jean Asselborn despre reformele promovate de Guvern.

În special, şeful Executivului s-a referit la reforma Guvernului şi la scopul principal al acesteia de a fortifica capacităţile instituţiilor statului. „Există capacitatea de a schimba în bine lucrurile în Republica Moldova. Noi ne-am asumat o reformă ambiţioasă care are ca obiectiv de bază creşterea bunăstării cetăţenilor. În prezent ne axăm pe implementarea calitativă a reformelor”, a spus Pavel Filip.

Un alt subiect discutat se referă la soluţionarea conflictului transnistrean, despre care premierul a menţionat că nu este un dosar simplu. El a remarcat că toate eforturile sînt canalizate spre asigurarea confortului pentru cetăţenii din regiune: accesul maşinilor din zonă în traficul internaţional, apostilarea diplomelor de studii din regiunea transnistreană, interconectarea reţelelor de telefonie.

La rîndul său, ministrul Jean Asselborn a declarat că Luxemburgul sprijină ţara noastră în realizarea obiectivului de integrare europeană şi susţine reformele promovate de Guvern.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?