Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

PLDM: Astăzi Moldova a fost aruncată înapoi

20 iul. 2017,, 12:07   Politică
3139 4

Deputații PLDM s-au arătat revoltați de faptul că inițiativa votului mixt a fost votată astăzi în lectură finală fără dezbateri, în doar cîteva minute, notează Noi.md.

Potrivit formațiunii, pentru Moldova această decizie înseamnă un pas înapoi, pe calea democrației. „Astăzi a fost spulberată și ultima speranță pentru a construi un stat democratic, bazat pe lege. Prin votul celor 74 de deputați, Moldova a fost aruncată înapoi, va trebui în continuare să se confrunte cu cei care dorește cu orice preț să se mențină la putere. Schimbarea sistemului electoral într-o țară poate dura trei minute, fără dezbaterea raportului și examinarea amendamentelor?”, a declarat șeful fracțiunii PLDM, Tudor Deliu.

Reprezentanții formațiunii s-au arătat indignați și de faptul că centrul orașului a fost împinzit astăzi de colaboratorii organelor de forță, fără temei. Mai mult decît atît, potrivit lor, aleșii locali din diferite raioane ale țării au fost impuși să iasă la protestele în susținerea votului mixt.

„L-am întrebat pe președintele Parlamentului: de cine ne ascundem? Pentru ce au fost aduși polițiști din toate raioanele? Să apere aleșii poporului de popor? Nu mi-a răspuns la această întrebare, în schimb adineauri a cîntat elogii despre perspectivele frumoase ale sistemului mixt”, a adăugat Deliu.

Deputații PLDM s-a arătat convinși că acest proiect nu va aduce nici un beneficiu cetățenilor.


„Nu de asta au nevoie cetățenii, ei așteaptă schimbarea calității vieții, libertăți și drepturi respectate. Acest proiect în jumătate de an a dezbinat și mai multe societatea, a radicalizat-o”, a remarcat un alt deputat Vadim Pistrinciuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?