Revizuirea legislației electorale, în vizorul Comisiei de la Veneția

Revizuirea legislației electorale, în vizorul Comisiei de la Veneția

Proiectul privind revizuirea legislației electorale a fost discutat de ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, cu membrii delegației Comisiei de la Veneția.

Cele mai importante subiecte analizate vizează electoratul din Transnistria, posibilitățile de vot pentru studenți și diasporă.
 
Ministrul a opinat că noile prevederi corespund Constituției țării. O atenție sporită se acordă modului în care vor vota cetățenii din afara țării. Studenții își vor putea exprima opțiunea în circumscripția electorală unde își fac studiile.
 
Membrii comisiei s-au informat despre modificările propuse, pentru a putea aviza proiectul privind schimbarea sistemului electoral si introducerea celui mixt. Acesta a fost supus dezbaterilor publice inclusiv cu participarea organizațiilor neguvernamentale, a grupurilor etnice, a partidelor politice și a unor autorități publice. Varianta ce reprezintă un compromis larg a fost deja votată de Parlament în prima lectură. Proiectul va fi supus dezbaterilor pentru lectura a II-a după recepționarea opiniei Comisiei de la Veneția.
 
 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu4 comentari

Junior 24 mai. 01:24

Они просто не должны позволить Плахишу изнасиловать избирательную систему в Молдове, по тому что, то что предлагает ДПМ, по другому просто назвать нельзя. Они пытаются прийти к власти вопреки воли народа этой страны.

Realist 11 mai. 16:34

Sper ca Comisia de la Venetia va lua in considerare dorinta cetatenilor de a schimba sistemul electoral!

Stefan 11 mai. 11:53

Cu ajutorul Comisiei de la Venetia sper sa ajungem la un rezultat cat mai bun pentru Moldova, iar schimbarea sistemului electoral sa puna bazele si schimbarii politice.

Oleg 11 mai. 11:18

Deci care este ceam mai democrata de alagere mixt sau uninominalul, eu cre uninominalul.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load