Revizuirea legislației electorale, în vizorul Comisiei de la Veneția

Revizuirea legislației electorale, în vizorul Comisiei de la Veneția

Proiectul privind revizuirea legislației electorale a fost discutat de ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, cu membrii delegației Comisiei de la Veneția.

Cele mai importante subiecte analizate vizează electoratul din Transnistria, posibilitățile de vot pentru studenți și diasporă.
 
Ministrul a opinat că noile prevederi corespund Constituției țării. O atenție sporită se acordă modului în care vor vota cetățenii din afara țării. Studenții își vor putea exprima opțiunea în circumscripția electorală unde își fac studiile.
 
Membrii comisiei s-au informat despre modificările propuse, pentru a putea aviza proiectul privind schimbarea sistemului electoral si introducerea celui mixt. Acesta a fost supus dezbaterilor publice inclusiv cu participarea organizațiilor neguvernamentale, a grupurilor etnice, a partidelor politice și a unor autorități publice. Varianta ce reprezintă un compromis larg a fost deja votată de Parlament în prima lectură. Proiectul va fi supus dezbaterilor pentru lectura a II-a după recepționarea opiniei Comisiei de la Veneția.
 
 
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load