Decizie finala! 9 ani de închisoare pentru Filat

Decizie finala! 9 ani de închisoare pentru Filat

Un complet de judecători de la Curtea Supremă de Justiție, format din Vladimir Timofti, Nadejda Toma și Constantin Alerguș, au respins ca inadmisibile recursurile depuse de părțile din dosarul fostului premier Vladimir Filat, notează Ziarul de Gardă. 

„Recursurile sînt vădit neîntemeiate. Pronunţarea deciziei motivate la 23.03.2017”, se precizează pe site-ul CSJ.

Miercuri, 22 februarie 2016, magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) Vladimir Timofti, Nadejda Toma și Constantin Alerguș au examinat admisibilitatea recursurilor declarate de procuror, inculpatul Vladimir Filat și avocatul acestuia, Igor Popa, a Sandei Diviricean, fosta soție a inculpatului, a Societății pe Acțiuni „Ipteh”, dar și a companiilor „Worldway Limited”, „Kapital Invest Company” și „Kapital Invest Co” împotriva hotărîrii Curții de Apel (CA) Chișinău, care a menținut sentința de condamnare la nouă ani de închisoare emisă de Judecătoria Buiucani în privința lui Vladimir Filat în iunie 2016. Aceștia au decis că recursurile sînt „inadmisibile și vădit neîntemeiate”, conform unei informații de pe pagina electronică a CSJ. Hotărîrea motivată a CSJ va fi pronunțată la 23 martie 2017, se mai precizează pe site-ul CSJ.

Filat este judecat pentru corupere pasivă și trafic de influență, fiind condamnat de Judecătoria Buiucani la nouă ani de închisoare cu executare.


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu8 comentari

Funtik 28 feb. 20:41

Филька всерьез собрался отгулять наворованное на свободе, по этому он подал иск в Европейский Суд, и парадокс заключается в том, что он может добиться успеха, если брать во внимания тот факт, что в правовой системе работают хорошие подлизы, но плохие специалисты.

провинциалка 23 feb. 12:19

АО «Ipteh»
«Worldway Limited»,
«Kapital Invest Company»
«Kapital Invest Co»
--- за такое "кидалово" мог бы и пожизненное получить , этот Владимир, - теперь для него мир будет совсем в другую "клеточку" - даже российско-патриаршие Володимиры ему не захотят помогать - сами по уши в дерьме, - хотя на золотишко ночами может и заглядываются, но толку-то за такие "наследства" могут "наградить" в любом конце земного мира, - мощами и иконками не откупятся!

Dedu 23 feb. 08:59

A fost praf în ochii moldovenilor naivi. Suntem manipulaţi oameni buni cu toţii, a fost condamnat dar miliardul e în altă parte, şi după cîte cunosc e condamnat pentru influenţă şi mită dar nu un pentru acel miliard.

Daniel 22 feb. 20:56

Daca Filat Doamne Fereste este scapat la liberate imi iau lumea in cap si plec si eu din tara. Ajunge citi hoti au ramas nepedepsiti. Fix asa a fugit si Topa si Usatii si multi altii din tara.

Constructiv 22 feb. 20:22

9 ani pentru un miliard furat? Da în așa caz toți vor fura cate un miliard odată ce știu ca vor primi doar o ani

Rust 22 feb. 20:06

S-a făcut deci dreptate! Dar cu Platon cum rămîne, nu e timpul să i se alăture camaradului său?!

grigoriu 22 feb. 19:30

Filat inca mai vrea recursuri?! Banditul asta trebuia inchis pe vreo 30 de ani, da nu pe 9 ani, si inca cu pretentii!!!!

Aurel 22 feb. 19:23

În sfîrșit! Acum unica scăpare a lui Filat este să ajungă Maia Sandu cu Andrei Năstase să-l scoată pe acesta din închisoare!

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load