Decizie finala! 9 ani de închisoare pentru Filat

Decizie finala! 9 ani de închisoare pentru Filat

Un complet de judecători de la Curtea Supremă de Justiție, format din Vladimir Timofti, Nadejda Toma și Constantin Alerguș, au respins ca inadmisibile recursurile depuse de părțile din dosarul fostului premier Vladimir Filat, notează Ziarul de Gardă. 

„Recursurile sînt vădit neîntemeiate. Pronunţarea deciziei motivate la 23.03.2017”, se precizează pe site-ul CSJ.

Miercuri, 22 februarie 2016, magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) Vladimir Timofti, Nadejda Toma și Constantin Alerguș au examinat admisibilitatea recursurilor declarate de procuror, inculpatul Vladimir Filat și avocatul acestuia, Igor Popa, a Sandei Diviricean, fosta soție a inculpatului, a Societății pe Acțiuni „Ipteh”, dar și a companiilor „Worldway Limited”, „Kapital Invest Company” și „Kapital Invest Co” împotriva hotărîrii Curții de Apel (CA) Chișinău, care a menținut sentința de condamnare la nouă ani de închisoare emisă de Judecătoria Buiucani în privința lui Vladimir Filat în iunie 2016. Aceștia au decis că recursurile sînt „inadmisibile și vădit neîntemeiate”, conform unei informații de pe pagina electronică a CSJ. Hotărîrea motivată a CSJ va fi pronunțată la 23 martie 2017, se mai precizează pe site-ul CSJ.

Filat este judecat pentru corupere pasivă și trafic de influență, fiind condamnat de Judecătoria Buiucani la nouă ani de închisoare cu executare.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load