Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Vocea poporului: Cît de scump e să-ți pregătești copilul pentru școală?

17 aug. 2023,, 15:15 (reactualizat 30 aug. 2023,, 03:45)   Vocea poporului
7896 0

Vacanța de vară se apropie de sfîrșit, ceea ce înseamnă că este timpul pregătirilor pentru școală. Părinții fac cumpărături la tîrgurile din capitală, procurînd uniforme școlare și rechizite pentru copiii lor.

Cetățenii abordează problema cumpărăturilor în mod cumpătat, încercînd să găsească tot ce au nevoie la prețuri accesibile.

Noi.md a realizat un sondaj în rîndul părinților. Aceștia au relatat cît de costisitor este pentru ei să își pregătească copilul pentru școală.

"Prețurile sînt foarte bune, de aceea am venit aici, e mai mare sortimentul."


Prețurile sînt,, în fond, accesibile. Putem alege o varietate de produse, sîntem mulțumiți de ceea ce vedem.

"Sincer vorbind, aș spune că prețurile sînt măricele pentru salariile noastre, dar pentru copii, ca să meargă în clasa I, fiecare părinte își dorește ce e mai bun și scoate din buzunar atîta cît este nevoie."

"La asta ne-am așteptat, la așa prețuri. În anii precedenți îi îmbrăcam pînă la 3000 de lei și acum dacă voi reuși, la aceeași sumă, dacă nu... vom vedea."

"Unele lucruri sînt scumpe, dar în mare parte prețurile sînt normale."

"Prețurile sînt foarte mari în Moldova în comparație cu salariile noastre. Să cumperi niște pantofi sau sandale, deja sînt vreo 700 de lei."

"Prețurile sînt normale. Sîntem clasa I, primul an, deci nu putem compara cu anii precedenți. Formă școlară, cămașă , ghiozdan, rechizite."

"Consider că prețurile sînt normale. Noi încă nu am făcut toate cumpărăturile, de fapt nu pot numi o sumă, dar cred că 4-5 mii de lei minimum este nevoie pentru un copil ca să-l pregătești pentru școală."

0
0
1
10
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?