Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Autoritățile municipale nu au aprobat traseul pentru marșul organizat de comunitatea LGBT

17 iun. 2022,, 15:30   ”Valori” Europene
14797 0

Ion Ceban, edilul Capitalei, a declarat vineri, 17 iunie, că își menține părerea pe care a expus-o anterior cu privire la organizarea marșului Solidarității de către comunitatea LGBT duminică, 19 iunie, în Chișinău. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei scurte adresări pe o rețea de socializare.

„Mi-am expus și anterior poziția public. După ce au fost recepționate toate demersurile de la organizatorii de venimente, comunic că nu a fost aprobat traseul, iar desfășurarea manifestației este imposibilă din motiv că sînt planificate alte evenimente, transportul public va fi redirecționat, în jur de 85 de unități de transport”, a declarat Ceban.

Totodată, Ion Ceban a reiterat că fiecare doritor să desfășoare parada acasă la ei.

„Ținînd cont de faptul că în acest context cei mai aprigi apărători și critici ai poziției primarului au fost cei de la guvernare, reiterez propunere ca această paradă a homosexualilor să se desfășoare în Guvernul Republicii Moldova, Parlamentul și Președinția”, a conchis el.

Amintim că, la data de 31 mai, într-o scurtă postare pe Facebook, Ion Ceban, primarul Capitalei, a menționat că Marșul Solidarității care urmează a fi organizat în Chișinău de comunitatea LGBT, va fi interzis.


Ulterior, Angelica Frolov, Coordonatoare de Program Lobby și Advocacy a Drepturilor LGBT din cadrul Centrului de informații GENDERDOC-M a venit cu prima reacție după postarea primarului Capitalei Ion Ceban. Frolov a declarat că primarul Capitalei nu are nici-un temei juridic să interzică acest marș.

Anterior, Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove a venit cu o reacție în legătură cu Marșul Solidarității care urmează să fie organizat de comunitatea LGBT, după o pauză de doi ani. Mitropolia afirmă că „a insistat în nenumărate rînduri să nu fie autorizate astfel de marșuri, îndemnînd atît autoritățile, cît și membrii, simpatizanții și promotorii comunității LGBT să renunțe la acest proiect, care reprezintă nu doar o jignire publică la adresa cultelor religioase, ci și a societății”.

11
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?