X 
Arşiţa stiri: 225
Transnistria stiri: 1464
Preşedintele stiri: 4134

Ungaria a găsit o modalitate de a-și asigura aprovizionarea cu petrol

21 aug. 18:09   Externe
8 ore in urma 1915 0

Ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, a declarat, pe fondul dificultăților în obținerea de petrol și gaze din Rusia, că țara finalizează negocierile privind aprovizionarea cu petrol, după ce tranzitul petrolului rusesc Lukoil prin Ucraina a devenit complicat.

Declarația a fost făcută miercuri, 21 august, după o reuniune a guvernului ungar, informează eurointegration.com.

Szijjártó s-a plîns încă o dată că Uniunea Europeană nu vrea să ajute Ungaria să rezolve problema tranzitului petrolului Lukoil prin Ucraina, care „a încălcat Acordul de asociere”.

„Prin urmare, negocierile sînt acum în plină desfășurare pentru a asigura aprovizionarea echilibrată cu petrol pentru Ungaria pe termen lung, în ciuda măsurilor ucrainene și a faptului că Comisia Europeană nu ne ajută”, a adăugat el.

Ministrul ungar de externe spune că aceste negocieri „se apropie deja de linia de finiș”, astfel încît „putem garanta aprovizionarea cu petrol a Ungariei pe termen lung, în pofida măsurilor și neglijenței Kievului și Bruxellesului”.


De asemenea, Szijjártó a dat asigurări că nu există probleme cu livrările de gaze - de asemenea, predominant din Rusia - către Ungaria, în ciuda luptelor din regiunea Kursk, unde se află stația de distribuție a gazelor Suja.

„Alimentarea cu energie a Ungariei este asigurată în pofida tuturor provocărilor pe care le cunoașteți foarte bine”, a rezumat ministrul ungar.

Reamintim, luna trecută, Slovacia și Ungaria au declarat că Ucraina a oprit tranzitul de petrol al Lukoil.

Motivul a fost sancțiunile impuse de Kiev împotriva companiei ruse.

Deși Budapesta a argumentat că decizia Ucrainei încalcă acordul de asociere, UE nu a fost de acord cu aceasta. În plus, Bruxelles-ul nu a văzut niciun semn că oprirea tranzitului petrolului Lukoil ar submina securitatea energetică a Ungariei și Slovaciei.

11
5
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În curînd, în centrul capitalei moldovenești va apărea monumentul Reginei Maria a României. Dar monumentele căror personalități moldovenești celebre considerați că ar trebui instalate pe străzile noastre?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав