X 
Arşiţa stiri: 209
Jocurile Olimpice stiri: 231
Transnistria stiri: 1460

Alertă în Canada: Apele au început să se reverse peste un baraj

6 aug. 14:30   Externe
4 ore in urma 1573 0

În canada, apele au început să se reverse peste un baraj natural creat în urma unei alunecări de teren ce a blocat cursul rîului Chilcotin, au precizat oficiali din provincia British Columbia.

În acest sens, au fost emise ordine de evacuare pentru rezidenţii de pe malurile rîurilor Chilcotin şi Fraser, din vestul Canadei.

Bowinn Ma, ministrul pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă, a avertizat în legătură cu producerea unor alunecări de teren suplimentare după ce apa care s-a revărsat de-a lungul canalului a prins viteză şi a luat cu sine roci, copaci şi moloz, notează Noi.md cu referire la stirirpesurse.ro.

Oficialii monitorizează cu atenţie situaţia şi au avertizat că viteza apei ar putea creşte pe măsură ce este eliberată cantitatea mare de apă acumulată în spatele barajului natural.

Alerte de evacuare au fost emise în districtele regionale Cariboo şi Thompson-Nicola pentru zone izolate din vestul Canadei, după ce oficialii le-au recomandat rezidenţilor şi turiştilor să stea departe de rîu şi de malurile sale.




1
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав