X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4132

Despre ce au discutat președinții Rusiei și Mongoliei la Ulaanbaatar

3 sep. 16:30   Externe
4 ore in urma 1059 0

Relațiile dintre Rusia și Mongolia se dezvoltă în toate direcțiile.

Acest lucru a fost subliniat de președintele rus Vladimir Putin în timpul discuțiilor cu omologul său mongol Uhnagiin Khurelsukh la Ulaanbaatar.

Discuțiile dintre liderii Rusiei și Mongoliei au avut loc într-o iurtă în clădirea Palatului de Stat din capitala Mongoliei.

„Într-adevăr, relațiile dintre Rusia și Mongolia se dezvoltă în toate direcțiile. Pe lîngă sfera economică și politică, unde cooperăm destul de activ, aș remarca, de asemenea, activitatea eficientă în domeniile umanitare, în special în domeniul educației”, a precizat președintele rus.

De asemenea, el a adăugat că lucrările comisiei interguvernamentale bilaterale sînt active și că există rezultate ale acestei activități.


„Vom reveni cu siguranță la principalele domenii ale interacțiunii noastre în economie astăzi, în cursul activității noastre”, a remarcat președintele rus.
„În ciuda oricăror dificultăți, inclusiv a celor menționate de președintele Mongoliei, inclusiv a istoriei vizînd COVID-ul, am ajuns totuși pe traiectoria de creștere a relațiilor comerciale și a cifrei de afaceri comerciale”, a adăugat liderul rus.

La rîndul său, președintele mongol i-a mulțumit lui Putin pentru vizită, care are loc într-un an în care cele două țări sărbătoresc mai multe aniversări, inclusiv cea de-a 80-a aniversare a victoriei comune pe rîul Khalkhin-Gol și cea de-a 50-a aniversare a fondării orașului Erdenet.

Uhnagiin Khurelsukh a subliniat că poporul Mongoliei apreciază foarte mult faptul că Moscova și Ulaanbaatar sărbătoresc împreună aceste date. De asemenea, acesta l-a informat pe Putin cu privire la schimbările recente din sistemul politic al Mongoliei și a menționat că țara funcționează „în condiții politice stabile”.

La rîndul său, Putin a reamintit că Erdenet a fost proiectat de arhitecți din Leningrad.

La rîndul său, președintele mongol Uhnagiin Khurelsukh a menționat că țara sa dorește să dezvolte un parteneriat strategic cu Rusia.

„În societatea, guvernul și statul nostru, ne-am străduit întotdeauna și ne străduim să asigurăm dezvoltarea în continuare a parteneriatului nostru strategic cuprinzător, aceasta este o prioritate a politicii noastre externe de stat. În ultimii ani, relațiile noastre s-au intensificat, au fost efectuate vizite reciproce la nivelul suprem și înalt", a declarat el la o întîlnire cu președintele rus Vladimir Putin.

Potrivit liderului mongol, interacțiunea comercială și economică a Mongoliei cu Rusia s-a intensificat.

„Evaluăm vizita dumneavoastră ca fiind o vizită de mare importanță, care va asigura în continuare dezvoltarea parteneriatului nostru strategic și va dezvolta cooperarea noastră comercială și economică cuprinzătoare și va aduce prosperitate și bunăstare semnificativă popoarelor noastre”, a adăugat președintele mongol.

De asemenea, acesta i-a urat lui Putin o ședere plăcută în Mongolia.

Ukhnaagiin Khurelsukh și-a exprimat recunoștința față de Putin pentru vizită, care „poate da un impuls suplimentar dezvoltării relațiilor comerciale și economice”.

„Este plăcut să constatăm că relațiile dintre țările și popoarele noastre sînt în mod tradițional prietenoase și au atins nivelul unui parteneriat strategic cuprinzător”, a continuat el.

Putin se află într-o vizită oficială în Mongolia, unde a sosit cu o seară înainte pentru a participa la festivitățile care marchează aniversarea victoriei de la Khalkhin-Gol.

Vizita președintelui rus are loc pe fondul controversei privind mandatul de „arestare” al Curții Penale Internaționale. Întrebat dacă au existat discuții cu Ulaanbaatar pe această temă, purtătorul de cuvînt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a declarat că toate aspectele călătoriei au fost atent pregătite.

Camera preliminară a CPI, a cărei jurisdicție Rusia nu o recunoaște, a emis un mandat de arestare pe numele lui Putin și al ombudsmanului pentru copii Maria Lvova-Belova. Moscova a fost acuzată de deportarea copiilor din Ucraina care, potrivit Rusiei, au fost salvați din bombardamentele ucrainene și scoși din zona de război în zone sigure.

7
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав