X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4155

Letonia a interzis aflarea pe teritoriul său a autoturismelor înmatriculate în Belarus

12 sep. 17:43   Externe
4 ore in urma 692 0

Saeima letonă a aprobat în a doua lectură, finală, modificările la Legea privind traficul rutier, care interzic șederea în țară a vehiculelor înmatriculate în Belarus.

Despre acest lucru a anunțat serviciul de presă al Saeima leton, transmite „Европейская правда”.

Legea prevede că vehiculele, înmatriculate în Belarus, dar care se află pe teritoriul Letoniei, trebuie scoase din țară sau înmatriculate în Letonia pînă la 31 octombrie. În cazul în care mijlocul de transport nu va fi reînmatriculat sau exportat din țară înainte de această dată, acesta poate fi confiscat. După acest termen, mijloacele de transport din Belarus vor putea intra în Letonia doar pentru o singură traversare în tranzit a teritoriului Letoniei, după depunerea prealabilă a unei cereri în serviciul electronic al Direcției pentru siguranța traficului rutier.

După acest termen, vor putea intra în Letonia și autoturismele înmatriculate în Belarus în scopul serviciilor diplomatice și consulare, al ambasadelor și delegațiilor, precum și în scopuri umanitare. Excepție fac persoanele cu mobilitate redusă care conduc un vehicul special echipat, înmatriculat în Belarus, dacă acestea doresc să intre în Letonia pentru a-și vizita rudele de gradul întîi sau soțul/soția.

În acest caz, persoana în cauză va putea solicita Serviciului de informații financiare un permis de intrare pe teritoriul Letoniei. Serviciul de Informații Financiare va putea, de asemenea, să elibereze o autorizație în cazurile în care ministrului afacerilor externe i se va solicita să examineze o cerere de intrare în Letonia pe motive concrete de securitate națională.


Permisiunea de intrare și de ședere în Letonia va fi acordată pentru o perioadă de pînă la trei luni. Legea va intra în vigoare a doua zi după publicare. O dispoziție similară este în prezent în vigoare pentru autoturismele înmatriculate în Rusia. La 1 iulie curent, au intrat în vigoare noi măsuri restrictive ale Consiliului Uniunii Europene împotriva Belarusului.

Acestea includ interdicția de intrare pe teritoriul Uniunii Europene prin punctele de control de la frontiera letonă-belarusă și letonă-rusă pentru mijloacele de transport - autoturisme - înmatriculate în Belarus.

1
0
0
11
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав