X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Tiraspolul nu va transmite Chișinăului suspecții în pregătirea atacului terorist

15 mar. 2023,, 18:45   Transnistria
2216 0

Autoritățile transnistrene nu vor transmite organelor de urmările penală din Moldova persoanele reținute, suspectate de pregătirea unui atac terorist împotriva Delegației OSCE la Tiraspol.

Despre acest lucru a anunțat așa-numitul ministru de Externe al autoproclamatei RMN, Vitali Ignatiev, într-un interviu acordat postului de televiziune TSV, scrie tass.ru.

"Ancheta va fi efectuată în cadrul legii, și pe teritoriul Transnistriei, în deplină conformitate cu normele actuale. Nu vom da pe nimeni nimănui. Mai mult, ancheta are întrebări, se lucrează la stabilirea circumstanțelor livrării explozivilor pe teritoriul Republicii Moldova", a spus Ignatiev.

În același timp, el a dat asigurări că Tiraspolul este deschis pentru o interacțiune constructivă și informează părțile interesate despre progresul desfășurării anchetei.

În ajun, Oficiul pentru Reintegrare al Guvernului Republicii Moldova a informat că s-a adresat conducerii Transnistriei nerecunoscute cu solicitarea de a transmite deținuții pentru desfășurarea măsurilor de investigație la Chișinău.


După cum s-a menționat, versiunile prezentate de Tiraspol, potrivit cărora în Bender a fost planificată asasinarea șefului OSCE, Buyar Osmani, nu au fost dovedite în conformitate cu procedura stabilită de lege.

Potrivit Biroului politici de reintegrare, acestea "sînt de natură speculativă și nu reflectă investigațiile sau datele justificative furnizate autorităților Republicii Moldova".

Trebuie menționat faptul că reprezentanții autoproclamatei RMN au anunțat că pe teritoriul regiunii se pregătea un atac terorist împotriva Delegației OSCE, care urma să aibă loc pe 14 februarie.

4
0
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?