Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4032

Așa-zisul Guvern de la Tiraspol are un nou șef

27 mai. 2022,, 12:27   Transnistria
3027 0

Alexandr Rozenberg este noul așa zis premier al regiunii transnistrene. Decizia a fost luată în ședință extraordinară de așa-zisul legislativ de la Tiraspol după ce, ieri, Vadim Krasnoselski l-a demis pe fostul șef al executivului Alexandr Martînov, transmite Noi.md cu referire la Deschide.MD.

Interimatul a fost asigurat de Stanislav Kasap, fost vicepremier pentru probleme juridice, iar așa-zisul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, l-a propus în funcție pe Rozenberg.

Alexandr Rozenberg are 54 de ani și este originar din regiunea ucraineană Vinița, însă familia sa s-a mutat la Grigoriopol pe cînd acesta era copil.

În 1986 a primit specialitatea de electrician la colegiul de energie din Dnestrovsk, iar în 1994 a absolvit Universitatea Agrară de la Chișinău, obținînd diploma de inginer-electrician.

Inițial, a activat în sectorul energetic, după care a ocupat diverse funcții de conducere ale pretinselor autorități de la Tiraspol. În ultimii 10 ani, a condus Combinatul de produse de panificație din Tiraspol, care face parte din grupul Sheriff.


Pe 19 ianuarie 2022, Rozenberg a fost numit printr-un decret al liderului secesionist transnistrean, Vadim Krasnoselski, în funcția de așa-zis ministru al Agriculturii și Resurselor Naturale.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?