Eurovision stiri: 491
Transnistria stiri: 1302

Geely astăzi ©

19 mai. 2022,, 12:25 (reactualizat 29 mai. 2022,, 08:25)   Ştiri Auto
5663 0

Zhejiang Geely Holding Group Co., Ltd este o companie auto globală. Astăzi, ea este unul dintre cei mai mari zece producători auto din China, investind activ în activitatea de cercetare și dezvoltare.

Din structura Zhejiang Geely Holding Group fac parte: cel mai mare producător auto privat din China, Geely Auto Group, marca auto globală Volvo Car Group, precum și Geely Commercial Vehicle Group, Geely Technology Group și MiTime Group. În același timp, Geely Auto Group unește cinci mărci de automobile: Geely Auto, Geometry, Lynx & Co, Proton, Lotus.

Volvo Car Group unește două direcții de autoturisme: Volvo și Polestar.

Geely Technology Group deține patru direcții inovatoare diferite: Cao Cao, Terrafugia, Joma, Qjiang.

Geely Commercial Vehicle Group unește două direcții de vehicule comerciale: London Electric Vehicle Company (LEVC) și Yuanсheng Auto.

În 2018, directorul Geely Holding Group a achiziționat 9,69% din acțiunile producătorului auto german Daimler AG și a devenit principalul său acționar. În 2019, compania Geely Holding Group și Daimler AG au anunțat despre crearea unui joint-venture Smart Automobile Co., Ltd pentru dezvoltarea brandului comun de mașini electrice și hibride marca premium cu cota de participare de 50% la 50%.

La rîndul său, grupul Mingtai Investment Development Group (MiTime Group) a fost fondat în cadrul grupului companiei Geely Holding în 2004, iar principalul său gen de activitate sînt investițiile și managementul operațional în domeniul învățămîntului superior, sportului, turismului cultural și altor tipuri de afaceri. Grupul este împărțit în trei sectoare de bază: educație, sport și turism.

Astăzi Geely Holding Group este o companie de succes, într-o dezvoltare dinamică, cheia succesului căreia sînt 3 piloni: inovație și tehnologie, calitate și siguranță.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?