X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Cum să fii în siguranță când călătorești cu mașina în timpul pandemiei de coronavirus

27 mar. 2020,, 16:51   Ştiri Auto
4692 0

Potrivit constructorului din Mlada Boleslav, cea mai sigură metodă de a preveni infectarea cu Covid-19 este minimizarea contactelor cu alte persoane, iar în cazul în care aveţi nevoie să călătoriţi cu automobilul personal undeva, cehii recomandă să circulaţi singuri, fără pasageri la bord. În cazul în care contactul cu alte persoane este inevitabil, Skoda recomandă să utilizaţi măşti speciale din categoria FFP3, or cele clasice sunt ineficiente în prevenirea contaminării cu coronavirus

Dar, aşa cum am pomenit mai sus, infectarea poate avea loc chiar şi prin intermediul obiectelor şi prin simple atingeri, iar astfel suprafeţele maşinii cu care deobicei interacţionaţi cel mai mult trebuie dezinfectate. Cehii recomandă să dezinfectaţi în special volanul, levierul cutiei de viteze, mânerul frânei de mână, centurile de siguranţă, mânerele panourilor portierelor şi butoanele de la bord. Pe exterior trebuie dezinfectate mânerele portierelor, suprafeţele uşilor pe care le atingeţi în timp ce deschideţi/închideţi uşa, capacul portbagajului şi butonul de acţionare, dar şi capacul gurii rezervorului de combustibil sau prizei de încărcare. Deci, cel puţin elementele şi suprafeţele indicate în imaginile din acest articol.

Dar ce substanţe şi obiecte ar trebui să utilizăm pentru dezinfectarea suprafeţelor şi comenzilor de la bordul maşinii? Ei bine, automobilele nu necesită produse speciale, iar proprietarii pot utiliza substanţele cu care s-au obişnuit să-şi dezinfecteze, de exemplu, mâinile. Deci, s-ar potrivi lichidele dezinfectante pe bază de alcool etilic (cu o concentraţie de cel puţin 70% din volum), or acestea sunt eficiente împotriva coronavirusului şi nu pot provoca defecte pe suprafeţele automobilului, fiind inofensive pentru toate tipurile de tapiserie şi vopseaua de pe caroserie. Există doar un risc ca tapiseria vopsită să piardă din culoare, însă aceasta doar în cazul prelucrării excesive cu alcool. Suprafeţele din piele de la bord ar trebui ulterior prelucrate cu soluţii de protecţie pentru acest tip de tapiserie.

Totodată cei de la Skoda atenţionează că utilizarea soluţiilor precum peroxidul de hidrogen poate dăuna şi deteriora suprafeţele maşinii şi vopseaua. Pentru ecranele tactile este contraindicată utilizarea soluţiilor pe bază de amoniu — prosoapele din micro-fibră sunt perfecte pentru curăţarea suprafeţelor lucioase şi ecranelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?