Structura, descoperită în complexul templului Buto, este cel mai mare observator din secolul al VI-lea î.Hr. cunoscut pînă acum. Observatorul acoperă o suprafață de peste 850 de metri pătrați și a fost probabil folosit pentru a urmări mișcarea Soarelui și a stelelor.
Principala descoperire a fost cadranul unui ceas solar din piatră înclinat, care permitea preoților din acea vreme să măsoare cu precizie timpul în funcție de poziția Soarelui. Această descoperire aruncă lumină asupra modului în care vechii egipteni practicau astronomia, în special într-o perioadă de instabilitate în care pe tronul Egiptului se aflau adesea conducători străini.
Templul Butoh, dedicat zeiței Wadjet, a fost un centru important al vieții religioase și științifice din acea vreme. Orientat spre est, acesta a fost special conceput pentru a urmări răsăritul Soarelui.
Potrivit cercetătorilor, săpăturile care continuă în această regiune vor contribui la o mai bună înțelegere a metodelor folosite de egipteni pentru observațiile astronomice și a altor instrumente folosite în antichitate.
Adăuga comentariu