X 
Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4060

Oamenii de știință au descoperit secretul fericirii

11 mar. 2023,, 03:00   Ştiinţă şi IT
2612 0

Ediția Walla! a publicat rezultatele unui studiu îndelungat realizat de oamenii de știință de la Universitatea Harvard, care timp de 80 de ani au studiat viața a 724 de bărbați și a urmașilor lor pentru a afla ce îi face pe oameni fericiți.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că nu bogăția, succesul sau o funcție înaltă îi fac pe oameni fericiți, ci relații bune cu familia și prietenii. S-a dovedit că adevărata prietenie prelungește viața și întărește sănătatea, în timp ce lipsa ei poate duce la consecințe negative.


"Relațiile sociale sînt atît de importante încît, dacă ar fi posibil să combinăm tot materialul adunat pe parcursul a 85 de ani de cercetare într-un singur principiu, acesta ar fi următorul: "Relațiile strînse ne fac sănătoși și fericiți. Punct", se spune în cartea, care a fost scrisă în baza rezultatelor studiului.


Astfel, rezultatele studiului sugerează că, pentru o viață fericită și sănătoasă, trebuie să acordăm atenție nu numai carierei și bogăției, ci și construirii și menținerii relațiilor de prietenie.

7
2
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?