Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

O nouă amenințare: Încălzirea globală a făcut ca copacii să se comporte într-un mod distructiv pentru atmosferă

3 feb. 03:00   Ştiinţă şi IT
2275 0

Rezultatele unui nou studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Pennsylvania dezvăluie un răspuns ciudat al copacilor la schimbările climatice.

În climatele mai calde, copacii eliberează CO2 înapoi în atmosferă, în loc să îl rețină, așa cum fac în condiții mai reci și mai umede, transmite gismeteo.ro

Se pare că acest proces este activat la temperaturi de peste 20 °C.

Max Lloyd, profesor asociat de geosciințe și autor principal al studiului, observă că arborii din climatele mai calde întîmpină dificultăți și nu mai pot menține același nivel de absorbție a CO2.

Cercetătorii remarcă faptul că schimbările în acest proces ecologic creează un dezechilibru în ecosistemul global.


În prezent, plantele absorb aproximativ 25% din emisiile de CO2, dar, potrivit lui Lloyd, acest procentaj ar putea scădea în viitor, în special din cauza încălzirii suplimentare și a disponibilității reduse de apă.

Aceste rezultate conduc la o revizuire a concepției privind modul în care plantele interacționează cu schimbările climatice. Lloyd concluzionează că pînă și schimbările mici în procesele ecologice au un impact major asupra compoziției atmosferice și necesită cercetări suplimentare.

0
1
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?