Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

O companie a creat blugii cu airbaguri pentru motocicliști

23 feb. 2023,, 04:00   Ştiinţă şi IT
1687 0

Inventatorii au o soluție bizară pentru lipsa de airbag pe motociclete – prin introducerea acestora în interiorul pantalonilor motociclistului. Marca suedeză Mo’cycle a creat o pereche de blugi de 499 de dolari care se umflă în cîteva secunde pentru a proteja partea inferioară a corpului în caz de accident.

„Airbag Jeans” – disponibil pentru a fi comandat la sfîrșitul acestei luni – este căptușit cu un cartuș de CO2 înlocuibil care eliberează gazul atunci cînd motociclistul începe să cadă de pe motocicletă. Blugii oferă o nouă modalitate de a-i proteja pe motocicliști, care au cele mai mari rate de rănire dintre toți utilizatorii de drumuri, în parte din cauza lipsei unei protecții adecvate. Urmează lansarea unei căști de ciclism gonflabile care se înfășoară rapid în jurul capului purtătorului în caz de accident, transmite alephnews.ro.

„Blugii sînt la fel de confortabili ca orice alt pantalon și sînt confecționați cu o țesătură hidrofugă, respirabilă și rezistentă la abraziune”, precizează Mo’cycle pe site-ul său.

„Țesătura este extrem de rezistentă la abraziune, dar arată și se simte ca un denim obișnuit. Înainte de activare, airbagul este complet invizibil, dar se desfășoară în cîteva milisecunde de la declanșare.”

Blugii sînt legați de bicicletă printr-o ancoră, dar, de îndată ce pilotul începe să zboare de pe scaun din cauza oricărui tip de impact sau incident, ancora se desprinde de blugi, la fel ca și cum ai scoate un ștecher din priză.


Desprinderea legăturii declanșează eliberarea unui piston cu arc care străpunge cartușul de CO2, eliberînd gazul și umflînd airbag-ul – totul înainte ca motociclistul să atingă solul. După activare, airbag-ul se dezumflă în cele din urmă, astfel încît sistemul poate fi reîncărcat cu un alt cartuș de CO2 și reutilizat pentru următoarea cursă.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?