X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

La ce poate duce ideea lui Musk de a pune implanturi în creierul omului

24 mar. 2023,, 00:15   Ştiinţă şi IT
4152 0

Compania americană Neuralink, fondată de miliardarul Elon Musk, intenționează să implanteze un dispozitiv în creierul omului care să-i permită să interacționeze cu computerul printr-un proces de gîndire.

Despre acest lucru a afirmat însuși Elon Musk într-un interviu.

Jurnalist: Deja testați pe oameni?

Musk: Încă nu testăm pe oameni, dar cred că vom putea implanta la om un Neuralink în mai puțin de un an.
Jurnalist: Cînd veți deveni Dumnezeu, veți putea schimba în mod fundamental felul în care oamenii interacționează între ei.
Musk: DA, da
O voce din fundal: Elon Musk spune că este unul dintre cei mai deștepți oameni din lume și creează o tehnologie care va corela direct cu ceeea ce i-a spus Satana Evei în gărdina Raiului - Geneza capitolul 3 versetul 5 - ”Atunci vi se vor deschide ochii și vei fi ca Dumnezeu, cunoscînd binele și răul”.
Vei fi ca Dumnezeu? Sună prea familiar? În zilele noastre, asta se întîmplă peste tot: de la teologia New Age, meditații și călătorii astrală, la progrese tehnologice care ar trebuie să îmbunătățească experiența omului pînă la niveluri care să pară scoase dintr-unroman științifico-fantastic, doar că aceasta nu mai este fantastică științifică- ci un fapt științific. Dacă vrei să vorbești în orice limbă cunoscută omului, pur și simplu descarcă acest program.
Musk: În această situație am putea proceda ca în Matrix: vrei să vorbești într-o altă limbă într-o altă formă - doar descarcă programul.
O voce din fundal: Vrei să-ți conectezi creierul la dispozitive Bloutooth
Musk: Înlocuiești această piesă din craniu cu diametrul de 1 inch cu un dispozitiv Neuralink, care are o baterie, Bluetooth și un încărcător inductiv.
O voce din fundal: Ce zici de încărcarea conștiinței în cloud pentru ca atunci cînd vei muri – să trăiești prin Internet.
Musk: Aproape toți neuronii sînt conectați și o astfel de soluție va duce la faptul o mai mare parte din voi se va afla în cloud decît în corpul fiecăruia.
O voce din fundal: Biblia ne spune că în ultimele zile oamenii vor căuta moartea și nu o vor găsi. Apocalipsa 9:6 - În acele zile oamenii vor căuta moartea și nu o vor găsi, vor dori să moară și moartea va fugi de ei. Mi se pare curios faptul că Elon Musk creează o tehnologie care, după cum se pare, elimină posibilitatea morții pentru orice persoană care este conectată la ea.
Să presupunem că o persoană acceptă acest implant și apoi moare, dar conștiința lui este încărcată în cloud. După o perioadă de timp această persoană înțelege că a fost o greșeală și vrea să iasă din cloud, dar nu poate, ea caută moartea, dar și nu o poate găsi, exact așa cum se spune în Apocalipsa 9:6.


1
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?