X 
Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Incident neobișnuit la morga unui spital zguduie lumea medicală

2 dec. 2023,, 03:00   Ştiinţă şi IT
3081 0

Un angajat de la un crematoriu din Brazilia, care s-a dus la morga unui spital pentru a ridica un cadavru, a fost șocat să constate că persoana era în viață.

Incidentul de coșmar s-a petrecut în urmă cu cîteva zile, în orașul São José, la cîteva ore după ce medicii i-au declarat decesul Normei Silveira da Silva, o femeie în vîrstă de 90 de ani. Femeia a fost pusă într-un sac pentru cadavre și trimisă la morgă, unde angajatul respectiv a făcut descoperirea înfricoșătoare, potrivit digi24.ro

Norma a fost dusă înapoi în salon, dar, din păcate, a murit după două zile, de această dată decesul fiind confirmat. Silvi Pereira, prietena Normei, care, în același timp, o avea în grijă, a declarat pentru presa braziliană că femeia de 90 de ani a fost internată cu o zi înainte de incidentul șocant în Spitalul Regional São José, starea ei fiind foarte gravă. Pereira a vizitat-o a doua zi după internare, după-amiaza, și a spus că Norma a reușit să deschidă un ochi și să o privească. Dar după cîteva ore, în cursul serii, Pereira și fiul lui da Silva au fost anunțați despre presupusa ei moarte.

Primul certificat de deces pentru da Silva, care a fost eliberat de spital la ora 23:40, spunea că femeia a murit din cauza unei „infecții a tractului urinar”. Pereira a spus că trupul prietenei sale a fost trimis urgent la morgă, fără a le permite celor dragi să o vadă mai întîi. Angajatul de la crematoriu care a mers să ia cadavrul în jurul orei 1:30 a deschis sacul și a observat că trupul lui da Silva era cald și nu prezenta rigor mortis. „Cînd a deschis sacul, ea respira slab.

Și, pentru că nu mai era conștientă, nu putea să ceară ajutor”, a spus prietena bătrînei. După ce femeia de 90 de ani a fost declarată moartă a doua oară, în noul certificat de deces a fost trecută o altă cauză - „șoc septic”. Pereira a spus că familia prietenei sale intenționează să dea în judecată spitalul. Departamentul de Sănătate din Brazilia a demarat o anchetă în acest caz.

2
1
0
7
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?