Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

De ce în Australia există atît de multe animale veninoase

30 noi. 2023,, 02:00   Ştiinţă şi IT
3359 0

Kevin Arbuckle, profesor la catedra de științe biologice evolutive a Universității Swansea din Marea Britanie, a explicat că numărul uriaș de păianjeni, șerpi, meduze și alte creaturi veninoase de pe continent se datorează izolării sale de restul lumii.


Australia nu este renumită doar pentru peisajele sale, ci și pentru varietatea uimitoare de creaturi veninoase, inclusiv păianjeni, șerpi, meduze, caracatițe și furnici. Dar de ce atît de multe animale din Australia dețin astfel de arme biologice?


Omul de știință remarcă faptul că multe dintre specii au apărut cu mult înainte de formarea continentului însuși. Dar sosirea animalelor veninoase a avut loc după ce Australia a devenit o bucată separată de uscat, în urmă cu aproximativ 100 de milioane de ani.


Arbuckle susține că unele specii deja veninoase au rămas pur și simplu "blocate" pe acest continent în urma izolării sale.
Printre speciile australiene unice care pot ucide omul prin mușcătură veninoasă se numără păianjenii corb și moluștele cefalopode care au apărut cu mult timp înaintea formării Australiei. Interesant este faptul că, în ciuda pericolului pe care îl reprezintă, introducerea antidoturilor a redus semnificativ numărul de decese umane cauzate de mușcăturile lor.


Această diversitate fenomenală a creaturilor veninoase în Australia încurajează oamenii de știință să studieze mai profund evoluția animalelor și locul continentului în istoria dezvoltării lor.

3
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?