Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

A fost numit un copac care absoarbe pînă la 85 kg de carbon pe an

16 mar. 03:00   Ştiinţă şi IT
2456 0

Sequoia gigant (Sequoiadendron giganteum) a fost adus în Marea Britanie din California . Sunt cei mai mai maiestuoși copaci de pe planetă, atingînd cîteva zeci de metri înălțime.

A existat o vreme cînd ecologiștii credeau că arborii bătrîni sînt inutili, dar cercetările recente arată că este adevărat contrariul.

Potrivit revistei Nature, specialiștii de la Centrul occidental american pentru cercetări ecologice din Three Rivers au făcut calcule care arată că arborii longevivi absorb mult mai mult dioxid de carbon, de aproximativ trei ori mai mult decît omologii lor mai tineri: aproximativ 85 kg pe an. Acest lucru face ca sequoias și alți giganți să fie promițători în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Introduși în Marea Britanie în secolul al XIX-lea, pe insulă există acum aproximativ o jumătate de milion de sequoia. Cel mai puternic sequoia, care crește în Scoția, are o înălțime de aproape 55 de metri.

Un alt studiu recent a confirmat faptul că traiul în spații verzi urbane are un efect pozitiv asupra sănătății generale. În special, reduce riscul de osteoporoză.

5
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?