X 
Arşiţa stiri: 228
Transnistria stiri: 1464
Preşedintele stiri: 4137

Un nou record pentru sportul din R. Moldova

28 aug. 18:30   Sport
3 ore in urma 1056 0

Pe 27 august, reprezentantul R. Moldova la Campionatul mondial de tineret U20, Alexandr Mazur, a reușit performanța de a stabili două recorduri naționale la proba aruncarea greutății. Campionatul se desfășoară în orașul Lima, capitala statului sud-american Peru.

Potrivit Federației de Atletism din Republica Moldova, deși cu doar cinci săptămâni în urmă, Alexandr Mazur a suportat o intervenție chirurgicală, sportivul originar din Camenca s-a calificat în finală cu al doilea cel mai bun rezultat – 20,11m, care este o îmbunătățire a recordului precedent (20,00m), stabilit de el însuși la Campionatul balcanic U20 în sală, stabilit în Belgrad în luna februarie.

În seara aceleiași zile, chiar din prima încercare, Alexandr a aruncat obiectul la 20,23m. Doar cinci cm i-au lipsit pentru a obține medalia de bronz. În schimb, acest rezultat reprezintă un nou record național la proba sa.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав