X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Un iranian de 100 de ani a făcut o săritură în apă la Campionatul Mondial de la Doha

13 feb. 22:00   Sport
2424 0

La 100 de ani, iranianul Taghi Askari a efectuat o săritură în apă la Campionatele Mondiale de la Doha.

Pentru săritura sa, el a fost premiat simbolic cu medalia de aur, scrie News.ro

Iranianul a cîştigat o medalie de argint şi una de bronz la prima ediţie a Jocurilor Asiatice din 1951 şi nu şi-a pierdut niciodată pasiunea pentru acest sport. "Mi-au plăcut săriturile în apă de cînd eram adolescent şi pînă în ziua de astăzi. Nimic nu s-a schimbat între 1951 şi acum, cu excepţia performanţelor mele!" a declarat Askari pentru World Aquatics.

Askari a descoperit prima dată săriturile în apă la o piscină din apropierea casei sale din copilărie, în Iran, unde erau şi alţi copii. Acest lucru i-a stîrnit dragostea pentru sărituri pentru toată viaţa şi a continuat să cîştige medalii la Jocurile Asiatice şi titluri naţionale.

"Cînd concuram la nivel naţional, ultimele campionate la care am participat au fost la 41 de ani. Am obţinut o medalie de aur la nivel naţional şi, după aceea, mi-am luat rămas bun de la acest sport, dar cel puţin am cîştigat o medalie de aur", a spus el. În perioada de cînd Askari a început să facă sărituri în apă, sportul s-a schimbat enorm.


"Pînă cînd au avut loc Jocurile de la Teheran din 1974, înotătorii chinezi au intrat în acest sport frumos şi au început să fie tot mai mulţi, noi nu am putut să-i prindem, deoarece am rămas la acelaşi nivel la care am început", a spus el. Iranianul se va număra printre concurenţii de la Campionatele Mondiale Masters Aquatics - o competiţie organizată la scurt timp după campionatele mondiale de elită, deschisă participanţilor cu vîrsta de peste 25 de ani.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?