Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499

Un boxer moldovean, pe podiumul Campionatului European

3 mai. 2023,, 10:02   Sport
2224 0

În perioada 25 aprilie-3 mai, la Erevan a avut loc Campionatul European pentru tineri de 17-18 ani, la care au participat 275 de boxeri din 29 de țări.

Artem Tolstoi, care a concurat la categoria de greutate de 60 kg, a ocupat locul 3 și a cîștigat medalia de bronz. În drumul spre victorie, el l-a învins pe germanul Gohar Shenasan Esfahali Arman și pe românul Iosif Bandul. Cu toate acestea, în lupta pentru finală, a pierdut în fața bulgarului Victorio Iliev Venelinov.

Cinci dintre boxerii noștri s-au oprit la un pas de podium și au ocupat locurile cinci. Volodimir Melenciuc (54 kg) i-a învins pe francezul Bilal Benali și pe românul Daniel Florin Ghirlianu, dar a pierdut în fața georgianului Gor Ayvazyan. Nichita Șimanschi (57 kg), după ce l-a învins pe românul Pavel Marian, nu l-a putut învinge pe georgianul Levan Demurovi.

În sferturile de finală, au pierdut în fața rivalilor și: Ion Plinga (48 kg) — în fața italianului Cannone Tomaso, Grigore Chiriacov (+92 kg) — armeanului Albert Harutunyan și Ada Vacarciuc (60 kg) — grecului Danai Zanunlari.

În luptele preliminare au suferit înfrîngere: Ruslan Casapu (63,5 kg) — în fata polonezului Artur Grzegorz Proks, Igor Bondar (67 kg) — împotriva georgianului Demur Kazhai și Stanislav Brailean (75 kg) — în fața românului Eduard Muset Petric.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?