X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Ucraina a învins Slovacia și a reintrat în calculele calificării în faza optimilor de finală

21 iun. 17:57   Sport
2847 0

Echipa națională de fotbal a Ucrainei s-a impus cu 2-1 în fața selecționatei Slovaciei în meciul disputat pe stadionul Merkur Spiel-Arena din Düsseldorf. Roman Iaremciuk a dat lovitura de grație în minutul 80.

Slovacia a fost mai periculoasă în atac la începutul meciului. Ivan Schranz a fost la finalizare la 2 faze, dar de fiecare dată portarul ucrainean Anatolii Trubin a intervenit. În minutul 17, goalkeeperul nu și-a mai putut salva echipa, cînd același Schranz, aflat în careul mic, a profitat de o pasă superbă a lui Lukas Haraslin și a înscris cu o lovitură de cap. Abia după asta "jovto-blakintî" s-au trezit. Oleksandr Tîmcik a șutat din interiorul careului, iar balonul a lovit bara transversală. Aproape de pauză, Oleksandr Zincenko a trimis un șut din lovitură liberă, iar portarul Martin Dubravka a intervenit sigur.

La începutul reprizei secunde, eforturile ucrainenilor au dat roade. În minutul 54, același Zincenko s-a conectat la un atac al echipei sale și, de pe banda stîngă, a pasat în careu, de unde Mîkola Șaparenko a marcat pentru 1-1. Mai mult de atît, Mîhailo Mudrîk putea aduce în avantaj Ucraina în minutul 75, însă după șutul lui balonul a nimerit bara. În minutul 80, totuși, discipolii lui Serhii Rebrov au obținut ce și-au dorit. A fost o nouă sclipire de geniu a lui Șaparenko, care i-a dat o pasă spectaculoasă lui Roman Iaremciuk și atacantul a înscris. Golul le-a adus victoria ucrainenilor și speranțe la calificare în optimile de finală.

În celălalt meci al grupei E, România va înfrunta Belgia mîine, de la ora 22.

0
1
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?