Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Turcia a învins Georgia, debutanta Campionatului European de fotbal

18 iun. 21:20   Sport
1943 0

Echipa națională de fotbal a Turciei s-a impus cu 3-1 în fața selecționatei Georgiei la EURO 2024. Meciul a avut loc pe stadionul Signal Iduna Park din Dortmund.

A fost o primă repriză spectaculoasă. Turcia a avut prima mare ocazie de gol în minutul 10, cînd Kaan Ayhan a lovit bara porții lui Giorgi Mamardașvili. Tot turcii au și marcat primii. În minutul 25, Mert Muldur a înscris cu un șut senzațional, de la marginea careului mare, direct sub bară, pe colțul scurt, lateral dreapta. După doar 2 minute, Kenan Yildiz a trimis și el balonul în poartă, însă golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. În minutul 32, s-a produs un moment istoric. Georges Mikautadze a egalat cu un șut pe colțul scurt, profitînd și de o gafă mare a portarului Mert Gunok. Este primul gol marcat de naționala Georgia la turneul final al unui Campionat European.

În repriza secundă, Hakan Calhanoglu putea să readucă formația turcă în avantaj, dar nu l-a putut învinge pe portarul advers cu un șut tare din lovitură liberă. A urmat sclipirea de geniu a puștiului de la Real Madrid, Arda Guler. Acesta a marcat pentru 2-1 cu o "torpilă" din afara careului, în minutul 65. Georgia a ratat o ocazie mare de egalare peste alte 5 minute. Giorgi Kociorașvili a luat o fază pe cont propriu și a șutat, dar balonul a nimerit în bara transversală.

În prelungiri, georgienii au fost foarte aproape de gol la două faze. Georges Mikautadze și Zuriko Davitașvili au ratat inexplicabil. La ultima fază a meciului, Turcia a marcat al 3-lea său gol. Portarul georgian s-a dus în careul advers la un corner, iar turcii au profitat, au plecat pe contraatac și Kerem Akturkoglu a înscris în poarta goală.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?