X 
Arşiţa stiri: 192
Jocurile Olimpice stiri: 148
Transnistria stiri: 1414

S-a aflat unde vor avea loc Jocurile Olimpice de iarnă din 2030

24 iul. 19:30   Sport
4 ore in urma 1022 0

Jocurile Olimpice de Iarnă 2030 vor avea loc în Alpii francezi. O astfel de decizie au votat participanții la sesiunea CIO.

„CIO are onoarea să anunțe că Jocurile Olimpice 2030 vor avea loc în Alpii francezi, dacă vor fi îndeplinite condițiile stabilite de CIO”, a declarat conducătorul CIO, Thomas Bach, relatează rbc.

Șeful comisiei CIO pentru Jocurile din 2030, Karl Stoss, a declarat că guvernul francez trebuie să ofere garanții pentru desfășurarea Jocurilor Olimpice.

Jocurile Olimpice sînt planificate să aibă loc în două regiuni: Auvergne-Rhone-Alpes și Provence-Alpes-Côte d'Azur.

„Am primit scrisori de la două regiuni care confirmă garanțiile lor financiare și dorința lor de a continua fără întîrziere. Termenul limită pentru garanțiile sus-menționate este 31 decembrie 2024”, a declarat Stoss.


Acesta a subliniat că candidatura Alpilor este un proiect sportiv și tehnic foarte puternic, cu mult sprijin din partea guvernului și a populației.

Sesiunea CIO are loc la Paris înaintea Jocurilor Olimpice de vară, care încep la 26 iulie. Sportivii ruși vor fi reprezentați la aceste Jocuri într-o componență foarte restrînsă și în calitate de sportivi neutri. În total, din Rusia vor participa la aceste jocuri 15 persoane.

Jocurile Olimpice de iarnă din 2026 vor avea loc în Milano și Cortina d'Ampezzo, Italia.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав