Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 124
Transnistria stiri: 1454

Calificare dramatică a Angliei

10 iul. 23:58   Sport
10761 0

Anglia a învins cu 2-1 Olanda în cea de-a doua semifinală a Campionatului European de fotbal din Germania.

Ollie Watkins a fost eroul meciului, cu golul decisiv marcat în prelungiri.

"Portocala Mecanică" a început meciul senzațional. Xavi Simons a marcat un gol de zile mari, cu un șut de la marginea careului, direct la vinclu, în minutul 7. Anglia a obținut un penalty peste 8 minute. Harry Kane a fost lovit de Denzel Dumfries, iar în urma intervenției din cabina VAR, englezii au primit lovitura de departajare. Căpitanul reprezentativei Angliei a și transformat penalty-ul, cu o execuție imparabilă, fix lîngă bară.

În scurt timp, Phil Foden a șutat periculos, însă Dumfries a respins balonul de pe linia porții. În minutul 30, același Dumfries a lovit balonul excelent, cu capul, din centrarea lui Simons, însă a nimerit bara transversală. Englezii au lovit și ei bara pînă la pauză. Foden a fost ghinionistul.

Prima mare ocazie a reprizei secunde au avut-o olandezii. Virgil van Dijk a reluat cu capul o centrare venită din lovitură liberă, dar Jordan Pickford a fost la post și a respins în afara terenului. Anglia a marcat în minutul 79, prin Bukayo Saka, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. Totul mergea spre prelungiri, dar discipolii lui Gareth Southgate nu au fost de acord cu asta. În minutul 90+1, englezii au dat lovitura. Cole Palmer i-a pasat lui Ollie Watkins, iar atacantul lui Aston Villa, și el intrat pe teren în repriza secundă, a înscris golul victoriei și calificării în finală.


0
0
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?