Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4036

Stadionul renovat va putea găzdui meciuri internaționale

20 apr. 16:00   Sport
2381 0

Stadionul din orașul Nisporeni ar putea găzdui meciuri de fotbal internaționale.

FMF și autoritățile locale intenționează să obțină certificare internațională pentru acest complex sportiv, care a fost renovat recent, transmite moldfotbal.

Leonid Oleinicenco, președintele FMF, a declarat pentru site-ul Agenției de Dezvoltare Regională Centru:

- Complexul va putea permite găzduirea, inclusiv cazarea unor sportivi. Cu timpul, FMF planifică, într-un parteneriat cu autoritatea publică locală, să dezvolte acest complex, să-i atribuim certificare internațională, astfel ca să putem organiza meciuri cu participarea selecționatelor naționale de diferite categorii de vîrstă.

Stadionul din Nisporeni a fost reparat, în perioada anilor 2017 – 2022, cu peste 92 de milioane de lei, bani alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală și de către Consiliul raional Nisporeni, la care s-au adăugat și investițiile FMF. Proiectul a mai inclus amenajarea parcului din satul Milești, raionul Nisporeni.

Arena din Nisporeni are o capacitate de 5 200 de locuri, dintre care mai mult de jumătate sînt acoperite. Complexul sportiv dispune de o parcare pentru cîteva sute de mașini, o sală de sport și un hotel modern.

Pe această arenă a avut loc Finala Cupei Moldovei 2022, în care Sheriff a învins Sfîntul Gheorghe cu scorul 1:0.

4
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?