Transnistria stiri: 1375
Eurovision stiri: 499

Sportivul moldovean, Denis Vieru, devine cel mai bun judocan la nivel mondial

3 ian. 13:45   Sport
2827 0

Lista celor mai buni judocani din lume este deschisă cu numele lui Denis Vieru.

Victoriile din anul 2023 i-au adus sportivului din R. Moldova 6.580 de puncte în clasamentul judocanilor din lume, fiind cel mai mare rezultat.

Sportivul moldovean, Denis Vieru, se află pe primul loc în clasamentul celor mai buni judocani din lume, la categoria de greutate pînă la 66 kg, scrie Uniunea Europeană de Judo.

În anul 2023, Denis Vieru a luat bronzul la turneul Grand Slam de la Paris. Apoi, sportivul a cîștigat argintul la turneul Masters și pînă la sfîrșitul anului 2023 a adăugat încă două bronzuri de Grand Slam din Baku și Tokyo.

Cea mai mare victorie a fost înregistrată în luna noiembrie 2023, la Campionatul European de Judo de la Montpellier, unde a obținut medalia de aur.


Mai mult, sportivul a primit recent Premiul Fair Play. S-a întîmplat după ce în timpul evenimentului Final Four Bundesliga din Austria, campionul a părăsit festivitățile cu echipa sa pentru a oferi medalia unui tînăr fan pe care îl întîlnise mai devreme în cursul zilei.

Potrivit Uniunii europene de Judo, sportivul ar urma să participe la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris, chiar dacă „el conduce detașat categoria sa”.

Toate aceste victorii, îi aduce lui Denis Vieru 6.580 de puncte în clasamentul mondial al judocanilor, la categoria de greutate pînă la 66 kg. Rezultat care îl face fruntaș.

15
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?