X 
Cutremure stiri: 504

Sportivii Federației de Luptă Națională „Voievod”, ignoraţi de Ministerul Educaţiei (VIDEO)

14 noi. 2018,, 09:50   Sport
2680 0

Practic în fiecare zi auzim despre performanţele măreţe ale sportivilor moldoveni, fără a şti adevăratele condiţii în care aceştia se antrenează şi sursele de venit pentru a supravieţui.

De exemplu, puţini cunosc că sportivii Federației de Luptă Națională „Voievod” sînt în căutare permanentă de resurse financiare doar pentru a se putea antrena şi reprezenta ţara cu mîndrie la diferite competiţii internaţionale.

Invitat în cadrul emisiunii “Obiectiv Sportiv” de la postul de televiziune NTV Moldova, antrenorul și vicepreședintele federației de Luptă Națională „Voievod”, Oleg Sclifos, spune că în prezent federaţia primeşte susţinere doar de la administraţia publică locală şi de la agenţi economici, nu şi de la Ministerul Educaţiei Culturii şi Cercetării cum ar fi firesc.

“Noi sîntem clubul care are marele noroc să aibă susţinere de la administraţia publică locală şi de la agenţii economici din teritoriu. Este dificil, nu este deloc uşor. Îmi doresc ca tinerii care pleacă la mondiale să nu simtă această barieră financiară, ei trebuie să se gîndească doar la pregătiri. Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării nu ne susţine. Sperăm totuşi în viitor să fim susţinuţi, pentru că pentru un sportiv partea financiară joacă un rol important, dar chiar şi o apreciere cu o diplomă deja te face mai mîndru. Sperăm ca ministerul să se întoarcă cu faţa la sportivi”a declarat Oleg Sclifos.

Săptămîna trecută, sportivii Federației de Luptă Națională „Voievod” au revenit acasă din Italia, unde au participat la Campionatul Mondial de Arte Marțiale Unificate 2018 şi de la care au venit cu nouă medalii, dintre care șase de aur, două de argint și una de bronz. Lotul Federației a fost reprezentat de șapte sportivi în frunte cu antrenorul și vicepreședintele federației, Oleg Sclifos.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав