X 
Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1411

Spania s-a calificat în finala EURO 2024

9 iul. 23:57   Sport
2836 0

Echipa națională a Spaniei este prima finalistă a Campionatului European de fotbal din Germania.

Ibercii au învins reprezentativa Franței cu scorul de 2-1 după ce a fost condusă cu 0-1 în partida ce s-a jucat la Munchen.

Prima repriza a fost una de-a dreptul spectaculoasă. Ambele echipe au început activ, iar prima ocazie a meciului a aparținut spaniolilor. În minutul 6, Fabian Ruiz a reluat cu capul după o centrare a lui Yamal, dar balonul a trecut peste poartă. Trei minute mai tîrziu, Franța a deschis scorul. Kylian Mbappe a centrat perfect în careu, iar Kolo Muani a reluat cu capul și a înscris.

Spania a egalat peste 12 minute cînd la rampă a ieșit din nou puștiul-minune Lamine Yamal, care a prins un șut superb și a înscris. Peste încă patru minute, iberici au preluat conducerea. Dani Olmo a intrat în careu, a șutat, iar mingea a fost deviată în poartă de Jules Kounde.

Repriza secundă a fost una mai temperată. Francezii au forțat egalarea, însă cea mai mare ocazie a avut-o Kylian Mbappe pe final. Atacantul a intrat în careu după acțiune pe cont propriu, a șutat, dar balonul a trecut peste poartă.


Spania s-a calificat în finala Campionatului European după o pauză de 12 ani. Ibercii vor lupta pentru trofeu cu învingătoarea meciului Anglia - Țările de Jos.

2
2
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?