X 
Preşedintele stiri: 4167

Cazul Marian Robu: Ministerul Justiției caută avocați pentru a contesta la nivel internațional

13 sep. 15:27   Sport
7 ore in urma 1783 0

Ministerul Justiției caută avocați pentru inițierea procedurilor internaționale de contestare în fața structurilor internaționale sportive, inclusiv Curtea de Arbitraj Sportiv din Laussane, Elveția, a deciziilor juriului care au condus la declasarea sportivului Marian Robu la proba haltere de la Jocurile Olimpice din Paris, Franța.

Cerinţe faţă de candidați:

- la concurs poate participa orice persoană fizică care deţine licenţă de avocat, cabinete de avocați/birouri asociate de avocați în parteneriat cu companiile/birourile de avocaţi străine, care au calificarea şi abilităţile profesionale necesare şi care au dreptul să exercite profesia de avocat, să pledeze şi să acţioneze în numele clienţilor lor şi să-I reprezinte în arbitraj sportiv internațional;

- are experienţă în calitate de avocat de cel puţin trei ani;

- are experienţă de reprezentare în faţa instituțiilor de arbitraj sportive internaționale;


- cunoașterea limbilor de lucru ale Curții de Arbitraj Sportiv din Laussane, Elveția.

Termenul-limită de recepţionare şi înregistrare a documentelor referitoare la concurs este 30 septembrie.

Amintim că laJocurile Olimpice, la finala masculină de la haltere, categoria 89 de kilograme, Marin Robu (24 de ani) a încheiat-o pe locul 4. Ei însă a contestat rezultatul și a cerut ca ultima ridicare a medaliatului cu bronz să fie invalidată.

Imediat după aceea Federația de Haltere din Moldova a anunțat că va contesta decizia arbitrilor de la JO.

„Marin Robu a completat prima probă - smuls, în limitele categoriei de până la 89 Kg, ridicând - 175 Kg și astfel, obținând locul 3 în clasamentul provizoriu și locul 2 la proba aruncat, ridicând 208 Kg! Cu un total de 383 Kg, Marin s-a clasat pe locul 3, dar din păcate, arbitrii au acordat o ridicare greșită concurentului direct și locul 3, respectiv medalia de bronz a fost oferită sportivului italian”, a notat Federația.

3
2
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав