X 
Arşiţa stiri: 193
Jocurile Olimpice stiri: 152
Transnistria stiri: 1415

Cîți sportivi vor reprezenta Moldova la Jocurile Paralimpice de la Paris

25 iul. 11:30   Sport
11 ore in urma 1463 0

Republica Moldova va fi reprezentată de 5 sportivi la Jocurile Paralimpice de la Paris, care vor avea loc în perioada 28 august – 8 septembrie.

Echipa națională va concura pentru medalii în trei probe sportive- para judo, para powerlifting și para atletism.

Pentru prima dată, trei membri ai echipei naționale de para judo din țara noastră au obținut dreptul de a participa la Jocurile Paralimpice. Doi dintre aceștia, Oleg Crețul și Ion Basoc sînt clasați în prezent pe locul II în ratingul mondial (la categoriile de greutate pînă la 90 kg și 90+), fapt care oferă echipei noastre șanse reale la victorie.

Anul trecut, Crețul și Basoc au reușit să devină campioni europeni, ambii obținînd bronzul la Campionatul Mondial și medaliile de aur la Grand Prix-ul de la Tokyo, considerat cel mai prestigios turneu de para judo din lume.

Ina Cernei (categoria pînă la 57 kg) va debuta la Jocurile Paralimpice de la Paris, devenind prima judocană care va reprezenta Moldova la acest nivel.
Larisa Marinenkova concurentă la para powerlifting, veterană a mișcării paralimpice moldovenești, va participa la a 5-a ediție consecutivă a Jocurilor Paralimpice. De asemenea, ea va fi portdrapelul echipei naționale la ceremonia de deschidere a Jocurilor.


Gheorghe Spînu, vedeta în ascensiune a para atletismului moldovenesc, va concura la aruncarea greutății în categoria F35. În luna mai sportivul s-a clasat pe locul 7 la Campionatul Mondial de Para Atletism.

1
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав