X 
Arşiţa stiri: 231
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4128

Selecţionerul Belgiei speră în revenirea lui Kevin de Bruyne înaintea EURO 2024. Ce problemă are starul lui Manchester City

8 mai. 00:00   Sport
5926 0

Selecționerul Belgiei, viitoare adversară a României la EURO 2024, speră în revenirea lui Kevin de Bruyne înaintea startului turneului.

Domenico Tedesco, selecţionerul echipei de fotbal a Belgiei, adversara României la EURO 2024, şi-a exprimat speranţa într-o revenire a mijlocaşului Kevin de Bruyne (foto), pe măsură ce turneul final continental din această vară se apropie, după ce starul lui Manchester City a ratat o mare parte a meciurilor din preliminarii din cauza accidentărilor, informează Xinhua, transmite Noi.md cu referire la stirileprotv.ro.

"Kevin nu are nevoie de pregătiri lungi. Să-l avem în preajmă ne creşte, fără îndoială, calitatea", a declarat antrenorul german de origine italiană, în vîrstă de 38 de ani, într-un interviu acordat agenţiei chineze de presă.

După o performanţă dezamăgitoare la Cupa Mondială 2022 din Qatar, naţionala Belgiei a trecut printr-un schimb de generaţii, iar Tedesco, fostul antrenor al echipelor Schalke 04 şi RB Leipzig, consideră că echipa gazdă Germania şi Anglia sînt favoritele apropiatului Campionat European.

Selecţionerul Belgiei a menţionat de asemenea Spania, Franţa şi Italia, echipe pe care ''toţi va trebui să le urmărim".


În ceea ce priveşte echipa sa, Tedesco a vorbit despre "preluarea rolului de favorită a grupei", atunci cînd va încrucişa săbiile cu România, Slovacia şi Ucraina.

"Vrem să ajungem în faza eliminatorie, acesta este primul nostru obiectiv", a spus Tedesco, adăugînd că are încredere în calitatea echipei sale.

Belgia a avut o campanie de calificare aproape perfectă, înregistrînd şase victorii şi două remize, într-o grupă din care au făcut parte, de asemenea, Austria, Suedia, Azerbaidjan şi Estonia.

Domenico Tedesco a subliniat că echipa naţională a Belgiei este "un factor care uneşte ţara", divizată în trei părţi lingvistice - franceză, olandeză şi germană - şi care "ar putea avea particularităţile lor în fotbalul de club", însă "întreaga naţiune se adună în spatele echipei naţionale", a explicat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав