X 
Arşiţa stiri: 193
Jocurile Olimpice stiri: 151
Transnistria stiri: 1415

EURO 2024. Anglia, calificare dramatică în semifinale

6 iul. 21:44   Sport
2892 0

Reprezentativa Angliei a obținut o calificare dramatică în semifinalele Campionatului European de fotbal.

Discipolii lui Gareth Soutghate au trecut de naționala Elveției în urma seriei loviturilor de departajare, scor 5:3. Timpul regulamentar și cele două reprize suplimentare s-au încheiat cu scorul de 1:1.

Prima repriza a meciului jucat pe Merkur Spiel-Arena din Düsseldorf a fost sub semnul echilibrului. Cele două echipe s-au anihilat și blocat reciproc. Anglia a avut controlul balonului, dar n-a reușit să intre în avantaj la pauză.

În minutul 16, Harry Kane a căzut în careul advers, după un duel cu Fabian Schär, însă arbitrul italian Daniele Orsato a lăsat jocul să continue. Pe final de prima repriză Bukayo Saka s-a infiltrat în careu, i-a pasat în fața porții lui Kobbie Mainoo, însă șutul acestuia a fost blocat de un adversar.

Elvețianul Breel Embolo a expediat primul șut pe spațiul porții în minutul 51. Peste alte 6 minite, același Embolo a reluat cu capul și a trimis pe poartă, dar portarul Jordan Pickford a reținut fără probleme. "Rossocrociati" au deschis scorul în minutul 75. Breel Embolo a trimis balonul în poartă cu piciorul stîng după o pasă a lui Dan Ndoye.


Englezii nu au lăsat garda jos și au restabilit egalitatea peste alte 5 minute. Bukayo Saka a marcat cu un șut din afara careului, iar finalul se anunța electrizant. Anglia a fost mai activă în atac în ultimele 10 minute, însă și Elveția putea da lovitura pe contraatac. Timpul regulementar s-a încheiat cu scorul de 1:1, și urmau două reprize suplimentare a cîte 15 minute.

Englezii au început ofensiv prima repriză suplimentară, iar Declan Rice a șutat din afara careului, însă Yann Sommer a respins în corner. În minutul 102 Jude Bellingham a tras pe spațiul porții, dar goalkeeperul helvet a salvat. Elveția putea da lovitura de grație în minutul 117. Xherdan Shaqiri a trimis din corner, de pe partea dreaptă, balonul nu a ajuns la nici un coechipier însă a izbit bara transversală. Discipolii lui Murat Yakin puteau marca și prin Zeki Amdouni, însă Pickford a respins.

Cîștigătoarea a fost decisă în seria loviturilor de departajare. Primul a executat englezul Cole Palmer. Acesta a trimis mingea și portarul în colțuri diferite. A venit rîndul lui Manuel Akanji să bată, însă acesta nu l-a putut învinge pe Jordan Pickford, care a parat execuția de la 11 metri. Jude Bellingham a transformat fără probleme și Anglia conducea cu 2:0. Fabian Schär a executat perfect, iar scorul a devenit 2:1.

Bukayo Saka a marcat pentru englezi, iar Xherdan Shaqiri a făcut 3:2. Ivan Toney l-a învins pe Yann Sommer, iar Zeki Amdouni a menținut Elveția în viață. Trent Alexander-Arnold a transformat al cincilea penalty al Angliei, iar Anglia s-a calificat în careul de ași.

În a doua semifinală programată pe 10 iulie, ... va juca cu cîștigătoarea partidei Olanda-Turcia. Ultimul meci din sferturile de finală se va juca în această seară de la ora 22. În prima semifinală se vor confrunta Spania și Franța. Meciul se va juca pe 9 iulie începînd cu ora 22, pe stadionul Allianz Arena din Munchen.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав