X 
Cutremure stiri: 508

Rafael Nadal se retrage din tenis? Sportivul a făcut un anunț important

10 oct. 14:30   Sport
6 ore in urma 1512 0

Legendarul jucător spaniol Rafael Nadal şi-a anunţat, joi, retragerea din tenisul profesionist, după ce în ultimii ani nu s-a mai ridicat la nivelul său obişnuit din cauza accidentărilor, transmite BBC.

Nadal, în vîrstă de 38 de ani, își va face ultima apariție pentru Spania la finala Cupei Davis din noiembrie, de la Malaga, precizează sursa citată. Într-un mesaj video publicat joi, Nadal a spus: „sînt aici pentru a vă anunța că mă retrag din tenisul profesionist. Realitatea este că au fost niște ani dificili, în special ultimii doi. Nu cred că am fost capabil să joc fără limitări”. Nadal anunța de anul trecut că 2024 va fi ultimul său an în circuitul ATP.

„Voi încerca să fiu la capacitate maximă anul viitor, care cred că va fi ultimul al carierei mele de sportiv profesionist”, declara el în mai anul trecut. Supranumit „Regele zgurii”, Nadal a cîștigat de 14 ori titlul la simplu la Roland Garros, a fost de patru ori campion la US Open și a cîștigat de două ori Australian Open și Wimbledon, transmite Digi24.

De asemenea, el a cîștigat aurul olimpic la simplu și dublu și a ajutat Spania să cîștige cinci titluri de Cupa Davis, cel mai recent în 2019.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав