X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Primul meci decis la penalty-uri la EURO 2024. Portugalia se impune în fața Sloveniei

2 iul. 00:45   Sport
1196 0

Un nou meci dramatic în optimile de finală ale Campionatului European.

Portugalia s-a calificat în sferturi, după ce a trecut în seria loviturilor de departajare de Slovenia cu scorul de 3:0. Timpul regulamentar și cele două reprize suplimentare s-au încheiat la egalitate, scor 0:0.

Așa cum era de așteptat, Portugalia a început în atac partida disputată pe stadionul din Fankfurt pe Main. În primul sfert de oră, Cristiano Ronaldo și Bruno Fernandes nu au ajuns la o centrare din lateral. În minutul 31 același Cristiano Ronaldo a avut o bună oportunitate de a deschide scorul. Acesta a trimis cu capul spre poartă, dar Jan Oblak a avut o intervenție sigură.

"CR7" și-a asumat responsabilitatea executării unei lovituri libere, însă a tras peste poarta apărată de Jan Oblak. Discipolii lui Matjaž Kek au jucat pe contraatac însă cei doiu atacanți Andraž Šporar și Benjamin Šeško au fost blocați la timp. Ultimul a fost periculos în finalul primei reprize. Lusitanii au încheiat în atac primul mitan, iar João Palhinha a tras pe lîngă poartă.

Portugalia a urcat imediat în atac în debutul reprizei secunde, însă Bernardo Silva a șutat pe lîngă poartă. În minutul 55, același Cristiano Ronaldo a tras puternic din lovitură liberă, însă Jan Obalak a respins. La fel ca și în prima repriză, Slovenia putea mușa pe contraatac. Benjamin Šeško l-a depășit în viteză pe fundașul Pepe, însă a tras pe lîngă poartă.


Lusitanii au avut o posesie superioară, însă apărarea slovenă a rezistat. Cristiano Ronaldo a avut șansa să marcheze în minutul 90, însă nu l-a putut învinge pe Jan Oblak. În aceste condiții, timpul regulamentar s-a încheiat fără goluri, scor alb 0:0.

Slovenii au început în apărare prima repriză a timpului suplimentar, iar în minutul 95 Benjamin Verbič a fost blocat. Peste 8 minute, Portugalia a beneficiat de o lovitură de la 11 metri după ce Diogo Jota a fost faultat de către Vanja Drkušić. Evident, Cristiano Ronaldo a tras, însă Jan Oblak a parat penalty-ul.

Oblak a fost la înălțime și în a doua repriză a prelungirilor. Goalkeeperul a intervenit salvator la reluarea cu capul a lui João Palhinha. Benjamin Šeško putea da lovitura de grație Portugaliei în minutul 115. Atacantul de 21 de ani a scăpat singur spre poartă, însă Diogo Costa a salvat extraordinar.

Pentru prima oară la EURO 2024, cîștigătoarea unui meci din faza eliminatorie a fost decisă în seria loviturilor de departajare. Josip Iličić a început loteria penalty-urilor, însă Diogo Costa a parat execuția acestuia. Cristiano Ronaldo s-a revanșat și a transformat lovitura de la 11 metri. Diogo Costa a mai ieșit odată în evidență cînd a apărat execuția lui Jure Balkovec. Bruno Fernades l-a învins pe Oblak, iar Portugalia conducea cu 2:0.

A venit rîndul lui Benjamin Verbič să rateze de la punctul cu var, iar Bernardo Silva a închis seria loviturilor de departajare cînd a marcat al treilea penalty consecutiv. În sferturile de finală, Portugalia va juca cu Franța. Partida se va disputa pe 5 iulie de la ora 22:00.

Ultimele două partide din optimile de finală se vor disputa marți, 2 iulie. De la ora 19 se va juca meciul România-Olanda, iar de la ora 22 se vor înfrunta Austria și Turcia.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?