X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 179
Transnistria stiri: 1459

Primele declarații ale medaliatului olimpic Denis Vieru

28 iul. 20:06   Sport
3 ore in urma 1506 0

Denis Vieru a comentat în exclusivitate pentru Moldova 1 rezultatul istoric obținut la Olimpiada de la Paris.

„Sînt mîndru de țara mea, de oamenii care au stat mereu alături, au crezut, m-au susținut. Cred că e cea mai frumoasă clipă și chiar am făcut-o pentru mulți oameni.

(…) Este loc de mai bine, dar este un pas foarte important, o trambulină, pentru viitor și o bună motivație pentru copiii care practică acest sport, colegi care vor să devină superstaruri în judo sau să practice acest sport. Mulțumesc foarte mult!”, a spus sportivul moldovean.

Judocanul moldovean a cucerit medalia de bronz în concursul categoriei de greutate de pînă la 66 de kilograme.

În finala mică, una extrem de echilibrată, Vieru l-a învins pe francezul Walide Khyar prin procedeul waza-ari.


Denis Vieru a devenit primul judocan moldovean care a cucerit o medalie la Jocurile Olimpice. El a disputat în total 4 lupte la Paris. În optimile de finală, Vieru s-a impus în fața finlandezului Luukas Saha prin același procedeu waza-ari. În sferturile de finală, Vieru l-a învins pe sîrbul Strahinja Buncic printr-un ippon de toată frumusețea. În semifinale, compatriotul nostru a cedat în fața campionului olimpic, japonezul Hifumi Abe, la golden score.

Denis Vieru are un palmares impresionant. De-a lungul carierei, moldoveanul a cucerit 2 medalii de bronz la Campionatele Mondiale, una de aur și 2 de bronz la Campionatele Europene, "aur" la Universiada Mondială și a cîștigat numeroase Grand Prix-uri și Grand Slam-uri.

6
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав