X 
Cutremure stiri: 501

Polonia explică motivul pentru care Usik a fost încătușat la aeroport

18 sep. 16:45   Sport
4 ore in urma 1363 1

Încătușarea boxerului ucrainean Alexandr Usik la aeroportul din Cracovia nu a fost o arestare, ci o măsură de precauție - ulterior, acestea au fost imediat îndepărtate.

Acest lucru a fost declarat de maiorul polonez al Serviciului Poliției de Frontieră Jacek Michalowski într-un comentariu pentru ediția locală a Dziennik Polski, relatează "Adevărul european", Noi.md cu referire la eurointegration.

După cum a explicat Michalowski, Usik și însoțitorul său au fost înlăturați din zbor, fapt pentru care au pierdut statutul de pasageri. El a spus că bărbații nu au vrut să părăsească porțiunea de îmbarcare, așa că a fost chemat serviciul de securitate al aeroportului.

Potrivit polițistului de frontieră, utilizarea cătușelor s-a datorat gesticulației excesive a bărbaților. De asemenea, ofițerul de poliție a menționat că nu l-au lăsat pe însoțitorul lui Usik să urce în avion, după care boxerul a refuzat și el să zboare.

„Punerea cătușelor s-a datorat comportamentului acelui domn, ambii bărbați gesticulau foarte mult, deoarece erau nemulțumiți de faptul că nu au zburat. Așadar, încătușarea a fost în întregime o măsură de precauție”, a explicat Michalowski.


După ce Usik a fost transferat într-o cameră de birou, cătușele i-au fost imediat scoase. Mai tîrziu, a sosit consulul ucrainean. După ce au ascultat avertismentul conform regulilor, bărbații au părăsit camera în jurul orei 22.

După cum se cunoaște, boxerul Alexandr Usik a fost reținut pe aeroportul din Cracovia. Ulterior, președintele Vladimir Zelenski a declarat că Usik a fost eliberat.

Înainte de aceasta, a scris Zelenski, el a avut o conversație la telefon cu boxerul în timp ce acesta era reținut.

Ministrul de Externe Andrei Sibiga consideră măsurile luate de forțele de ordine poloneze împotriva lui Usik pe aeroportul din Cracovia "disproporționate și inacceptabile" și va remite o notă părții poloneze.

4
4
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав