X 
Arşiţa stiri: 229
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4126

Cum a continuat să joace Jannik Sinner, după ce a fost testat pozitiv de două ori în luna martie

21 aug. 16:58   Sport
7 ore in urma 1301 0

Jannik Sinner, numărul unu mondial, a fost găsit nevinovat de comiterea oricărei greşeli sau neglijenţe de un tribunal independent, după ce a fost depistat pozitiv la două controale antidoping în luna martie, a anunţat Autoritatea Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA).

Un tribunal independent a acceptat explicaţia lui Sinner conform căreia contaminarea cu o substanţă interzisă, clostebol, un agent anabolizant, a avut loc atunci când un membru al echipei sale a aplicat un spray fără prescripţie medicală pentru a trata o rană uşoară la începutul acestui an, a indicat ITIA într-un comunicat.

"Acest membru al echipei a aplicat spray-ul între 5 şi 13 martie, perioadă în care ei i-au oferit de asemenea masaje zilnice şi terapie sportivă lui Sinner, ceea ce a dus la o contaminare transdermică involuntară", a afirmat ITIA, transmite digi24.ro

"După fiecare test pozitiv a fost dictată o suspendare provizorie. De fiecare dată, Sinner a contestat cu succes suspendarea provizorie şi astfel a putut continua să joace", se arată în comunicat.

Această decizie este susceptibilă de apel la Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) şi la Agenţia Italiană Antidoping (NADO Italia), a adăugat ITIA.


O comisie independentă a constatat că dimensiunea subtanţei interzise - un steroid anabolic numit Clostebol - era mai mică de o miliardime de gram.

Şi pentru că a fost atât de mică, substanţa nu a fost considerată a fi ajutat performanţa sa atunci când a fost găsită într-o probă de urină a italianului, la Indian Wells 2024.

Cu toate acestea, Jannik Sinner a pierdut punctele din clasament şi premiul în bani în urma calificării sale în semifinale la Indian Wells (400 de puncte şi aproximativ 300.000 de euro).

0
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În curînd, în centrul capitalei moldovenești va apărea monumentul Reginei Maria a României. Dar monumentele căror personalități moldovenești celebre considerați că ar trebui instalate pe străzile noastre?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав