X 
Arşiţa stiri: 231
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4128

Cum a continuat să joace Jannik Sinner, după ce a fost testat pozitiv de două ori în luna martie

21 aug. 16:58   Sport
2924 0

Jannik Sinner, numărul unu mondial, a fost găsit nevinovat de comiterea oricărei greşeli sau neglijenţe de un tribunal independent, după ce a fost depistat pozitiv la două controale antidoping în luna martie, a anunţat Autoritatea Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA).

Un tribunal independent a acceptat explicaţia lui Sinner conform căreia contaminarea cu o substanţă interzisă, clostebol, un agent anabolizant, a avut loc atunci când un membru al echipei sale a aplicat un spray fără prescripţie medicală pentru a trata o rană uşoară la începutul acestui an, a indicat ITIA într-un comunicat.

"Acest membru al echipei a aplicat spray-ul între 5 şi 13 martie, perioadă în care ei i-au oferit de asemenea masaje zilnice şi terapie sportivă lui Sinner, ceea ce a dus la o contaminare transdermică involuntară", a afirmat ITIA, transmite digi24.ro

"După fiecare test pozitiv a fost dictată o suspendare provizorie. De fiecare dată, Sinner a contestat cu succes suspendarea provizorie şi astfel a putut continua să joace", se arată în comunicat.

Această decizie este susceptibilă de apel la Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) şi la Agenţia Italiană Antidoping (NADO Italia), a adăugat ITIA.


O comisie independentă a constatat că dimensiunea subtanţei interzise - un steroid anabolic numit Clostebol - era mai mică de o miliardime de gram.

Şi pentru că a fost atât de mică, substanţa nu a fost considerată a fi ajutat performanţa sa atunci când a fost găsită într-o probă de urină a italianului, la Indian Wells 2024.

Cu toate acestea, Jannik Sinner a pierdut punctele din clasament şi premiul în bani în urma calificării sale în semifinale la Indian Wells (400 de puncte şi aproximativ 300.000 de euro).

0
0
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав