X 
Arşiţa stiri: 232
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4129

Participanților la Jocurile Olimpice li s-a permis pentru prima dată să înoate în rîul Sena

7 aug. 10:45   Sport
4654 0

Participanților la Jocurile Olimpice li s-a permis pentru prima dată să efectueze un antrenament de înot în rîul Sena. Despre acest lucru a anunțat L'Equipe.

Antrenamentul va avea loc pentru participanții la proba de înot în ape deschise. Maratonul feminin și cel masculin de înot sînt programate pentru 8 și 9 august, informează rbc.

Anterior, organizatorii au anulat cinci antrenamente de înot ale înotătorilor și triatlonilor din cauza calității proaste a apei.

Posibilitatea de a desfășura competițiile în Sena a fost larg dezbătută înainte de Jocurile Olimpice din cauza nivelului ridicat de bacteria E. coli și enterococi în râu. Din acest motiv, scăldatul în Sena a fost interzis din 1923 pînă în 2024. Pentru curățarea rîului au fost cheltuite aproximativ 1,4 milioane de euro.

În ciuda afirmațiilor organizatorilor cu privire la siguranța înotului în Sena, triatloniștii s-au plâns de condițiile inacceptabile. În special, spaniola Mariam Casillas a declarat că organizatorii „nu s-au gîndit la sănătatea sportivilor” și „au transformat competiția într-un circ”.


Trei triatloniști au fost spitalizați din cauza unor infecții intestinale după înotul individual, iar alți doi - după ștafeta mixtă.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat despre succesul lucrărilor de curățare a rîului Sena. El a menționat că, după încheierea Jocurilor Olimpice, locuitorii Parisului vor putea înota în rîul orașului. Șeful Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach, a numit triatlonul de la Jocurile Olimpice „Seine-sational”.

0
0
2
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав