X 
Arşiţa stiri: 210
Jocurile Olimpice stiri: 249
Transnistria stiri: 1460

Participanților la Jocurile Olimpice li s-a permis pentru prima dată să înoate în rîul Sena

7 aug. 10:45   Sport
2348 0

Participanților la Jocurile Olimpice li s-a permis pentru prima dată să efectueze un antrenament de înot în rîul Sena. Despre acest lucru a anunțat L'Equipe.

Antrenamentul va avea loc pentru participanții la proba de înot în ape deschise. Maratonul feminin și cel masculin de înot sînt programate pentru 8 și 9 august, informează rbc.

Anterior, organizatorii au anulat cinci antrenamente de înot ale înotătorilor și triatlonilor din cauza calității proaste a apei.

Posibilitatea de a desfășura competițiile în Sena a fost larg dezbătută înainte de Jocurile Olimpice din cauza nivelului ridicat de bacteria E. coli și enterococi în râu. Din acest motiv, scăldatul în Sena a fost interzis din 1923 pînă în 2024. Pentru curățarea rîului au fost cheltuite aproximativ 1,4 milioane de euro.

În ciuda afirmațiilor organizatorilor cu privire la siguranța înotului în Sena, triatloniștii s-au plâns de condițiile inacceptabile. În special, spaniola Mariam Casillas a declarat că organizatorii „nu s-au gîndit la sănătatea sportivilor” și „au transformat competiția într-un circ”.


Trei triatloniști au fost spitalizați din cauza unor infecții intestinale după înotul individual, iar alți doi - după ștafeta mixtă.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat despre succesul lucrărilor de curățare a rîului Sena. El a menționat că, după încheierea Jocurilor Olimpice, locuitorii Parisului vor putea înota în rîul orașului. Șeful Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach, a numit triatlonul de la Jocurile Olimpice „Seine-sational”.

0
0
2
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав