X 
Arşiţa stiri: 232
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4129

Jocurile Paralimpice de la Paris: Cine sînt cei 5 sportivi care reprezintă Republica Moldova

28 aug. 13:45   Sport
4 ore in urma 1161 0

Jocurile Paralimpice au loc în perioada 28 august – 8 septembrie, în Paris, Franța. 4.400 de sportivi din întreaga lume vor participa la competiție, la 22 de sporturi. Republica Moldova va fi reprezentată la competiție de cinci sportivi.

La Jocurile Paralimpice de la Paris para judo va fi reprezentat de trei sportivi. Dacă Oleg Crețul și Ion Basoc au trăit deja experiența, atunci pentru Ina Cernei va fi o premieră asemenea competiție de anvergură. După locul 7 la Tokyo, Ion Basoc tinde să se autodepășească în capitala Franței, transmite TV8.

Campion al jocurilor paralimpice la Beijing și medaliat cu argint la Atena, Oleg Crețul țintește o evoluție cît mai demnă la Jocurile Olimpice.

La Jocurile Paralimpice de la Paris, țara noastră va fi reprezentată în proba powerlifting de veterana Larisa Marinencova care se va afla la a cincea participare și va fi și port drapelul țării, dar și la para atletism de Gheorghe Spînu.

Ceremonia de deschidere a primelor Jocuri Paralimpice organizate în Franţa va avea loc în afara unui stadion olimpic. Patru scene vor fi instalate în Place de la Concorde, iar conform Agerpres, echipa de organizare promite „performanţe nemaivăzute înainte” şi un spectacol axat pe corp.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав