X 
Arşiţa stiri: 191
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1413

Olimpicii Moldovei: Tatiana Salcuțan, înotătoarea care își încearcă pentru a doua oară norocul în cadrul unor Jocuri Olimpice

24 iul. 11:00   Sport
2 ore in urma 1192 0

În cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, următoarea sportivă va încerca pentru a doua oară să obțină o medalie olimpică.

Este vorba de înotătoarea Tatiana Salcuțan care a concurat la Jocurile Olimpice de vară pentru tineret din 2018 și a reușit să obțină o medalie de aur.

„Cea mai memorabilă victorie a fost cea de la Jocurile Olimpice de tineret, dar cea mai grea victorie a fost la Campionatul European pentru tineret, unde am ocupat locul 3. Mi-a fost mai greu în cadrul acestui turneu, pentru că m-am îmbolnăvit în acea perioadă.”

Tînăra s-a născut la 16 aprilie 2001 și a reprezentant deja odată țara noastră la Jocurile Olimpice de vară din 2020.


În 2015, ea a cîștigat medalia de argint la Festivalul Olimpic al Tineretului European și a cîștigat medalia de argint la Campionatul European de Înot pentru Tineret, care a avut loc la Hódmezővásárhely, Ungaria în 2016.

Totodată, sportiva a concurat în proba de 100 de metri spate feminin la Campionatele Mondiale de Acvatică din 2017.

Tatiana a început să practice înotul din copilărie. Totul a început de la niște cursuri de însănătoșire.

„În clasa a doua, am mers la cursuri de însănătoșire prin înot și de aici am îndrăgit acest sport. Acum pot să spun că iubesc înotul”, a povestit sportiva

Chiar dacă au fost și momente mai grele, tînăra spune că niciodată nu s-a gîndit să lase înotul.

„Eu practic acest sport de 14 ani, dar nu am avut sentimentul că vreau să las înotul. Chiar dacă au fost momente mai grele, eu iubesc acest sport și vreau să continui să îl practic”, a povestit Tatiana.

Pentru Tatiana participarea la Jocurile Olimpice a fost un vis din copilărie.

„Toată viața mi-am dorit să particip la JO și desigur că am emoții. Am muncit foarte mult pentru ca să ajung aici și voi depune toate eforturile ca să obțin un rezultat cît mai bun”, a povestit înotătoarea.

Jocurile Olimpice și Paraolimpice de la Paris vor avea loc în perioada 26 iulie - 8 septembrie 2024, în diferite locații din Paris și din regiunea Île-de-France.

Te îndemnăm să susții echipa olimpică!

Totodată, dacă ești un suporter înrăit al sportivilor moldoveni, te îndemnăm să te abonezi la pagina de facebook Noi.md Sport unde vei afla ultimele noutăți din sport.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав